< !--Script & style--------------------------------------------->

2

VERKKO JA VERKKOPYLVÄÄT

K.3

2.1

VERKON KORKEUS

 

2.1.1

Keskirajan yläpuolella sijaitsevan verkon korkeus on miesjoukkueilla 243 cm ja naisjoukkueilla 224 cm.

1.3.3

 

(Nuorten kahden ylimmän ikäluokan verkon korkeuden määrää kansainvälinen liitto, muut jäävät kansallisten liittojen määrättäväksi (ks. sarjamääräykset).)

 

2.1.2

Verkon korkeus mitataan kentän keskeltä. Molemmilta laidoilta sivurajojen kohdalta on verkon oltava samankorkuinen ja enintään 2 cm sääntöjen määräämää korkeammalla.

1.1, 1.3.2, 2.1.1

2.2

VERKON RAKENNE

 

 

Verkon leveys on 1 m ja pituus 9.5 m - 10 m (25 tai 50 cm pituutta kummallakin verkkomerkin ulkopuolella), ja sen neliön muotoisten mustien silmukoiden sivut 10 cm.

K.3

 

FIVB:n maailmatason ja virallisisssa kilpailuissa, yhdessä erityisten kilpailumääräysten kanssa, verkkoa voidaan muuntaa mainostamisen mahdollistamiseksi markkinointisopimuksien mukaisesti.

Sen yläreunassa on vaakasuoraan 7 cm:n levyinen ommeltu kangasnauha koko sen pituudelta. Nauhan päissä on reiät, joiden kautta vedetyillä naruilla nauha kiinnitetään pylväisiin sen pitämiseksi kireänä.

 

 

Nauhan sisällä kulkee notkea teräsköysi, jolla verkko kiinnitetään pylväisiin, ja joka jännittää verkon yläreunan kireäksi.

 

 

Verkon alareunassa on toinen vaakasuora nauha, 5 cm levyinen, samanlainen kuin yläreunan nauha, jonka lävitse kulkee kierteinen köysi. Tällä verkko kiinnitetään pylväisiin, ja jännittää verkon alareunan kireäksi.

 

2.3

VERKKOMERKIT

 

 

Kaksi valkoista nauhaa kiinnitetään verkon päihin pystysuoraan sivurajojen kohdalle.

1.3.2, K.3

 

Ne ovat 5 cm:n levyisiä ja 1 m:n pituisia, ja katsotaan osaksi verkkoa.

 

2.4

ANTENNI

 

 

Antenni on lasikuidusta tai muusta samankaltaisesta aineesta valmistettu taipuisa keppi, jonka pituus on 1,80 m ja läpimitta 10 mm.

 

 

Antennit kiinnitetään verkkomerkkien ulkoreunan ulkopuolelle verkon vastakkaisille puolille.

2.3, K.3

 

Molemmista antenneista 80 cm:n osuus ulottuu verkon yläpuolelle, ja antennit merkitään 10 cm:n pituisin vastakkaisvärisin juovin, mieluiten punaisin ja valkoisin.

 

 

Antennit katsotaan osaksi verkkoa ja ne rajaavat sivusuunnassa verkon ylityskaistan.

10.1.1, K.3, K.5a, K.5b

2.5

VERKKOPYLVÄÄT

 

2.5.1

Verkkoa kannattavat pylväät kiinnitetään 0,50-1,00 m:n päähän sivurajojen ulkopuolelle. Ne ovat 255 cm korkeat ja mieluiten säädettävät.

K.3

 

FIVB:n maailmatason ja virallisissa kilpailuissa verkkopylväiden tulee olla 1 metrin päässä sivurajoista ja niiden tulee olla pehmustettuja.

 

2.5.2

Verkkopylväiden tulee olla pyöristetyt, ja sileät, ja kiinnitetyt kenttään ilman vaijereita. Niissä ei saa olla muitakaan vaaraa tai haittaa aiheuttavia rakenteita.

 

2.6

LISÄVARUSTEET

 

 

Lisävarusteiden on oltava FIVB:n määräysten mukaiset.