Lentopalloliiton ja sen alueiden ja maakuntien sarjojen pelejä, eri ikäluokissa, viheltävät koulutuksen saaneet tuomarit. Lisenssin maksaneella aktiivituomarilla on Lentopallon Liigaerotuomarit ry:n neuvottelemana etuna oikeus päästä tuomarikorttia näyttämällä ilmaiseksi katsomaan Suomessa kaikkia eri sarjatasojen otteluita mukaanlukien Mestaruusliiga ja Suomen Cup. Vapaa sisäänpääsy ei koske EuroCup otteluita eikä maaotteluita / kv-pelejä.

Aluekouluttajat vastaavat mini-, nuoriso-, 3- ja 2-luokan tuomareiden koulutuksesta ja liiton järjestämään 1-luokan tuomarikoulutukseen voi hakea kun vihellysvuosia ja kokemusta on riittävästi. Kehityksen kaari voi johtaa jopa kansainväliselle tasolle saakka.

Erotuomaritarkkailijat koulutetaan ja nimetään seuraamaan liiga- ja pääsarjatuomareiden toiminnan ”laatua”.

Lentopallon erotuomarit sitoutuvat noudattamaan kansainvälisiä erotuomarin eettisiä periaatteita.

Koemateriaalit ja aluekouluttajatilaisuuksien materiaalit ovat käyttäjätunnuksien takana. Käyttäjätunnukset alueelle saa pyytämällä ne Pasi Hakkaraiselta.

Kaikki alla oleva materiaali on vapaassa käytössä pois lukien erikseen mainittu. Voit vapaasti tutustua materiaaliin ja opiskella erotuomarikoulutukseen liittyviä asioita. Materiaalin erittely ja linkit ko. sivuille:

Aluekouluttajat Suomessa:

Erotuomarijaoksen tiedotteita

Lentopallon sääntötulkintoja videomuodossa selvityksineen

Lentopallon liigaerotuomarit ry esittely ja hallituksen yhteystiedot

Suomen Lentopalloerotuomarikerhojen liiton www-sivut